BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 19 oktober 2015

TEKENEN…



Niemand kan het bestaan van iets of iemand bewijzen zonder dat daar een bewijs of teken van bestaat. Daarom heeft God altijd bewijs achtergelaten en tekenen gebruikt, zodat Zijn bestaan onbetwistbaar zou zijn voor de mens. Per slot van rekening zijn er tegen feiten geen argumenten te bieden. De Werken van de Almachtige zijn zo opmerkzaam dat het niet mogelijk is om ze te betwijfelen of ze als vals te beschouwen. Zo dienen onze werken ook te zijn.
Toen God de hemel, de aarde, het sterrenstelsel, de natuur en de dieren schiep, benadrukte Hij de werken die geen enkel menselijke inmenging hadden, juist zodat de mens zou erkennen dat er een Hoger Wezen dan de mens bestaat. De Schepping op zich is al het meest duidelijke teken dat God bestaat en dat Hij de Almachtige is.

Maar dat is niet het enige bewijs hiervan. God benadrukte en benadrukt nog steeds dat Hij echt is door middel van het offerend geloof dat door de mens gemanifesteerd wordt. Hij creëerde dit geloof, dat het mogelijk heeft gemaakt dat de Rode Zee geopend werd, het vonnis van de tien plagen over Egypte, de neerdaling van het vuur uit de hemel en zoveel andere bovennatuurlijke gebeurtenissen. De Grootheid van God wordt door het gebruik van dit geloof, dat zich samenvat in het offer, aan andere mensen geopenbaard.
Daarnaast zijn de wonderen die door de Here Jezus en door allen die in Hem geloven verricht werden feiten die alle theorieën en registers voorbijgaan. Ze zijn en blijven zichtbaar, hoorbaar en tastbaar. Genezingen, bevrijding, opwekking van de doden en de wederopstanding van Jezus zelf spraken en blijven meer spreken dan welke theorie dan ook over het bestaan en de trouwheid van de Allerhoogste God. Zonder de neerdaling van de Heilige Geest, die gemanifesteerd wordt door middel van de gaven en Zijn vrucht, mee te rekenen.
Als Hij ons zoveel tekenen achterliet van Zijn bestaan, trouwheid en de vervulling van Zijn Woord, dan is het ook noodzakelijk dat wij hetzelfde doen. Wij dienen het bestaan van het verbond dat wij met Hem hebben te bewijzen door middel van feiten en niet met lege woorden!
Na de bruiloft wordt een ring om de vinger van de man en de vrouw geplaatst. De ring is een teken van wederzijdse overgave: waar die twee ook zijn, zij zullen zich herinneren dat zij een verbond met elkaar hebben, en alle andere mensen begrijpen dit wanneer zij dit teken zien aan hun linkerhand. Met God geldt hetzelfde. Er dient een teken te zijn dat het verbond tussen de persoon en God bewijst. De tiende toont dit teken heel goed. De actie van het terugbrengen van de eerstelingen aan God is het teken van trouwheid van iemand jegens Hem, en de uitgestorte zegens zijn de tekenen dat de Allerhoogste ook trouw aan die persoon is. Het karakter, gedrag, de houding en de beslissingen die door een mens genomen worden zijn ook tekenen die aantonen dat die persoon een verbond met God heeft, of juist niet.
Zoals Gods Werken onbetwistbaar zijn met betrekking tot ons, dienen onze werken ook onbetwistbaar te zijn met betrekking tot Hem: allen dienen door middel van hun ogen, oren en tast te erkennen dat wij aan God behoren en een gelofte van trouwheid met Hem. Maar als er in uw leven geen teken van een verbond met God is, dan bestaat dat verbond niet. Zonder feiten is dat verbond twijfelachtig, ongeldig, dubieus en onrealistisch.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten