BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 7 juli 2015

WAT WILDE ABRAHAM HET MEEST?



Het is zeer waarschijnlijk dat het antwoord automatisch in u opkwam is: “Een kind natuurlijk!”. Maar in feite ging de wil van Abraham veel verder dan dat, zoals zijn acties dat ook aantoonden. Het verlangen dat in hem brandde was niet om simpelweg te ontvangen – de zegen, de zoon –, maar om te geven, zelf de zegen te zijn, een natie voortbrengen voor de glorie van God.
Wat Abraham het meest wilde was niet een kind. Als alles wat hij wilde, een kind was, dan zou hij hem niet offeren op het Altaar – hij had hem immers al! Wat Abraham het meest wilde was om God te behagen.

Er was ongetwijfeld een moment waarop een kind alles was wat hij wilde. Abraham’s visie was alleen daarop gericht. “En Abram zeide: Here Here, wat zult Gij mij geven, daar ik kinderloos heenga…” (Genesis 15:2) Onmiddellijk leidde God hem naar buiten en toonde hem de sterren van de hemel. Toen werd de visie van Abraham geopend.

Vanaf dat moment, besefte hij dat wat er op het spel stond niet zijn eigen plannen waren, maar de plannen van God. Opeens werd zijn verzoek, dat tot op dat moment zo groot leek, zo klein ten opzichte van wat God wilde – wat is een kind immers vergeleken met een natie? De held van het geloof besefte dat een kind zou kunnen voldoen aan zijn behoefte, maar het was niet genoeg om te voldoen aan wat Gods Plan nodig had. Zodoende werd God behagen hetgeen hij het meest wilde, om te voldoen aan de behoeften van Zijn project door middel van de natie die uit hem geboren zou worden.
Wanneer wij beseffen dat wat we hebben en willen, weinig is in vergelijking met wat God heeft en wil, dan zijn we niet bang om te offeren, om wat dan ook te geven. Ook al voelde hij de pijn in zijn hart, toch gaf Abraham zijn zoon op het altaar, want zijn visie was niet langer Isaak, maar de sterren van de hemel en het zand aan de oever van de zee. Zijn droom was Gods droom, en Abraham wist dat God nooit om iets zou vragen dat Zijn eigen droom zou verstoren.
Misschien bent u alleen gericht op een kind – de oplossing van een probleem in uw familie, liefdesleven, financiën of gezondheid – en heeft u de grootheid van wat God van plan is om te doen door uw leven niet gezien. Misschien is dit kind genoeg voor u, maar het is niet genoeg voor God. En wat wilt u het meest? Uzelf behagen of God? Klampt u zich vast aan wat u al heeft, of wilt? Of houdt u vast aan wat God heeft en voor u en de mensheid wenst?
Abraham was niet zelfzuchtig. Integendeel, hij was niet bang om zijn droom los te laten voor de droom van God. En weet u wat hij uiteindelijk zag? Dat hij niet zonder zijn zoon hoefde te leven, hij diende alleen zijn hart niet in zijn zoon te plaatsen. En omdat Abrahams hart niet bij zijn zoon lag – maar bij God – , kon de Allerhoogste zijn wens vervullen en nog grotere successen toevoegen aan zijn leven.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten