BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 21 april 2015

FOCUS OP HET ALTAAR

“Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, gij huichelaars, want gij geeft tienden van de munt, de dille en de komijn en gij hebt het gewichtigste van de wet verwaarloosd: het oordeel en de barmhartigheid en de trouw”
 (Matteüs 23:23).
Zij waren zo strikt met de Wet dat zij zelfs de tienden gaven van de kleinste dingen – de munt, dille en komijn, maar zij waren blind voor de meest belangrijke voorwaarden van het Koninkrijk van God, het Oordeel (Gerechtigheid), de Barmhartigheid (Liefde voor de naaste) en de Trouw (Geloof).
Dit is het typische gedrag van mensen die meer waarde hechten aan het goud dan aan het Altaar.
Zij gaven de tienden vanwege hun interesse in het goud zonder enig compromis met God te willen hebben, daarom waren ze religieuze en hypocriete mensen.
Het is één ding om de tiende te geven alleen maar uit eigenwinst, het is iets anders om zich bewust te zijn wat de ware betekenis van de tiende inhoudt, de erkenning met betrekking tot de Heerschappij van de Here Jezus.
Er zijn mensen die zelfs tienden geven, maar geen compromis hebben met de Gerechtigheid omdat zij voordeel putten uit ongerechtigheid. Zij hebben geen compromis met het Geloof, omdat zij de prijs van het leven op het Altaar offeren niet willen betalen. Zij willen geen compromis met de Barmhartigheid hebben, omdat zij in hun hoofd denken dat zij het niet nodig hebben, want zij wanen zich al perfect.
Zij geven de tiende, 10% materialistisch gesproken, maar zij blijven met 90% van hun leven zich richten op het goud.
Aan de andere kant hebben degenen die een compromis hebben met het Oordeel (Gerechtigheid), de Barmhartigheid (Liefde voor de naaste) en de Trouw (Geloof) 100% van hun leven op het Altaar geplaatst.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten