BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 10 april 2015

DE WEG VAN HET ALTAAR

De Weg van het Altaar en die van het Goud
“…wat toch is meer, het goud of de tempel, die het goud geheiligd heeft?”
“…wat is meer, de gave of het altaar, dat de gave heiligt?” (Matteüs 23:17-19).
Wat u als het belangrijkste beschouwt dat wordt uw doel.
Velen beweren dat zij verlangen naar de weg van het Altaar terwijl zij in feite verlangen naar de weg van het goud. Zij zeggen dat zij het Altaar willen, maar wat zij echt willen is om het goud te kunnen bereiken, want voor dit soort mensen is het goud, dat op het Altaar geplaatst wordt, belangrijker dan het Altaar zelf.
Wie de weg van het goud wil bewandelen heeft zijn gedachten gefocust op het goud. Zijn bezorgdheid is om manieren te vinden die zichzelf kunnen bevoordelen. Daarom concentreren zulke pastors zich op het vullen van kerken, behalen van bepaalde titels, erkend te worden door mensen, hun namen bekend zien worden en materiële goederen voor zichzelf bereiken.
Maar wie de weg van het Altaar wil bewandelen heeft zijn gedachten gefocust op het Altaar. Zijn bezorgdheid is om manieren te vinden om het Altaar te bevoordelen. Daarom concentreren zulke pastors zich om discipelen te vormen, God te dienen onder alle omstandigheden, de mensen te leiden om God te kennen, de Naam van Jezus verheerlijkt te zien worden en investeren zodat meer zielen bereikt kunnen worden.
Het zijn twee totaal tegengestelde wegen, die naar tegengestelde bestemmingen leiden, maar er zijn nog velen die blijven geloven dat zij kunnen genieten van “het beste van beide werelden”. Maar er is geen manier om twee heren te dienen of twee wegen te volgen. Of u wandelt op de ene of u wandelt op de andere: of u wilt zichzelf bevoordelen door middel van het goud of u wilt het Altaar bevoordelen. Wat is uw ware intentie?
De weg van het Altaar is het traject dat leidt naar de armen van God, maar de weg van het goud is de route die leidt naar de hel.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten