BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 18 juni 2021

Het eerstgeboorterecht

 


Niet alle kinderen hebben de visie van hun vader, zo is het ook wat betreft de kinderen van God. Niet alle kinderen van God hebben Zijn visie ontvangen. Er kunnen velen redenen zijn, maar misschien is de voornaamste reden gerelateerd aan het werk waarvoor een ieder geroepen en uitverkoren is.

Velen, nog studerende, jongeren hebben mij gevraagd of zij hun studie(s) wel of niet moeten onderbreken om het Werk van God te verrichten op het Altaar. Ik heb mijn getuigenis en mijn persoonlijke ontmoeting met God met hun gedeeld en liet vervolgens een ieder van hen de vraag voor zichzelf beantwoorden.

De waarheid is, dat het persoonlijke geloof wordt betrokken bij de roeping en de keuze van God. En het antwoord van een ieder identificeert de omvang van het werk dat gereserveerd is voor u.

De gevallen van Jakob en Esau reflecteren heel goed, de gevallen van velen jongeren in de kerk vandaag de dag. Als eerstgeborene had Esau niet alleen het recht en de plicht de plaats van zijn vader Isaak over te nemen, als hoofd van de familie, maar boven alles, als de volgende aartsvader, die diende als een soort apostel in de constructie van een heilige natie. Aangezien hij de totale autoriteit van God was op aarde. Zijn naam zou een referentie zijn van de Enige en Ware God en hij zou op gelijke niveau staan als zijn grootvader Abraham en zijn vader Isaak.

De referentie naar de God van Israël, zou moeten zijn aan de God van Esau. Maar vanwege een bord linzensoep, ging hij de geschiedenis van het christelijke geloof in als een verliezer. Ondanks dat hij, met tranen, probeerde de zegen terug te krijgen, die hem rechtmatig toebehoorde, was het al te laat.

De reden van zijn zwakte is alleen maar toe te wijzen aan het verwaarlozen van het geestelijke deel, dat hij zelf in de hand had. Zijn fysieke ogen hebben hem ertoe geleid de verkeerde keuze te maken en dit was zichtbaar in zijn gehele leven. De Bijbel zegt het volgende:

“Toen zei Ezau tegen Jakob: Laat mij toch slurpen van dat rode, dat rode daar, want ik ben moe. Daarom gaf men hem de naam Edom. Toen zei Jakob: Verkoop mij dan eerst je eerstgeboorterecht. Ezau zei: Zie, ik ga toch sterven; wat moet ik dan met het eerstgeboorterecht? Toen zei Jakob: Zweer het mij eerst. En hij zwoer het hem. Zo verkocht hij zijn eerstgeboorterecht aan Jakob. Toen gaf Jakob Ezau brood, met de linzensoep. Hij at, dronk, stond op en ging weg. Zo verachtte Ezau het eerstgeboorterecht.” (Genesis 25:30-34)

Esau is een type van de mensen die geboren zijn uit het vlees, mensen die vanwege gebrek aan geestelijkheid geen geestelijk inzicht hebben. Esau vertrouwde op zijn fysieke kracht en moed om de moeilijke situaties te confronteren, inclusief de wilde dieren. In feite vertrouwde hij op zijn fysieke capaciteit en niet op zijn geestelijke, dit is de reden waarom hij het verwaarloosde de eerstgeborene te zijn.

“Ik sta op het punt te sterven; wat baat mij het recht van de eerstgeborene?”

Dit houdt in, dat hij het belangrijkste in het leven verloor door een vleselijke man te zijn en niet wist welke waarde deze verborgen schat had, die hij zou ontvangen als eerstgeborene. Dit is het grote nadeel van degene die geboren is uit het vlees! Het is daarom dat wij de nadruk leggen op de nieuwe geboorte. De uit het vlees geborene is vleselijk; en door niet geestelijk te zijn, kan de persoon de dingen van God niet begrijpen. Wat voor hun belangrijk is, is hetgeen zij onmiddellijk kunnen beërven, de visie van de fysieke ogen en niet van de geestelijke. Maar de fysieke ogen alleen het materiële zien en niets meer dan dat. Terwijl degenen die geboren zijn uit de geest, die geestelijk zijn, ogen hebben waarmee ze veel verder kunnen kijken dan alleen de fysieke dingen.

Ondanks dat hij uitgehongerd was, maar niet op het punt stond te sterven en zijn vader erg rijk was, zou hij nooit toe laten dat zijn zoon zou omkomen van de honger. Maar het grootste probleem van Esau was het verwaarlozen van de gave van God, oftewel; de zegen van de eerstgeborene!

Dit recht was hem gegeven door God zelf, ondanks dat hij de tweelingbroer was van Jakob, werd hij als eerst geboren. Daarom was dit recht exclusief aan hem voorbehouden.

Dit is het geval van veel jonge christenen, die op een dag werden geroepen en gekozen om vissers van zielen te zijn, maar bewogen door de honger, het financiële succes en de glorie van deze wereld, hebben ze het privilege om dienaren van God te zijn verwaarloosd en zijn ze dienaren van zichzelf geworden.

God zegene u overvloedig.



Bisschop Edir Macedo



UKGR - Paramaribo

Neumanpad 26

Paramaribo - Centrum

Tel. : +597 855 5519

Geen opmerkingen:

Een reactie posten