BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 2 september 2019

HET HEFOFFER




Herinnert u zich de tien melaatsen?

“En toen Hij een zeker dorp wilde binnengaan, kwamen tien melaatse mannen naar Hem toe, die op een afstand bleven staan. En zij verhieven hun stem en zeiden: Jezus, Meester, ontferm U over ons… En het gebeurde, terwijl zij heengingen, dat zij gereinigd werden. En toen één van hen zag dat hij genezen was, keerde hij terug, terwijl hij met luide stem God verheerlijkte. En hij wierp zich met het gezicht ter aarde voor Zijn voeten en dankte Hem. En dit was een Samaritaan. Toen antwoordde Jezus en zei: Zijn niet de tien gereinigd? Waar zijn dan de negen anderen?” Lukas 17:12-17



Jezus wist dat alle melaatsen zouden worden genezen, maar slechts één zou terugkomen om te bedanken. Dat wil zeggen, degene die genezen werd en naar Jezus terugkeerde, was degene die het hefoffer gaf.
Het hefoffer is de belangeloze offerande, die binnen de aanbieder wordt geboren. En het is de Heilige Geest die ons hart beweegt om het hefoffer te doen, dat is de offerande die God prijst en dankt voor de voorziening van alles wat Hij ons heeft gegeven.
Helaas zijn er veel ex-pastors, ex-helpers, ex-leden die veel werden bevoorrecht, genezen van zoveel melaatsheid, ziekte, ellende, verslavingen, maar waar zijn ze? Ze zijn daar buiten!
In feite zijn er meer mensen die op een dag gezegend werden en vertrokken dan degenen die terugkeerden. Dit komt omdat ze God niet als de Heer van hun leven beschouwden.
God heeft Zijn Hefoffer aan de hele wereld gegeven, de Here Jezus.
Maar wie erkent Hem? Wie beantwoordt met dankbaarheid?

De Bijbel leert ons:
“Dan wordt u ook zelf, als levende stenen, gebouwd tot een geestelijk huis, tot een heilig priesterschap, om geestelijke offers te brengen, die God welgevallig zijn door Jezus Christus.” 1 Petrus 2:5
Het hefoffer is dus niet alleen dat fysieke offer, maar ook de geestelijke offers, de belijdenissen van lof uit onze lippen, onze gebeden.
En om zo een soort offer te brengen, hoeven we niet noodzakelijkerwijs in de kerk te zijn. Waar we ook zijn, hebben we het recht en het voorrecht om dit geestelijke offer te brengen.
Maar als het gaat om zaken betreffende het Koninkrijk van God, begrijpen degenen buiten het Koninkrijk van God dit niet. Want de geestelijke dingen worden geestelijk onderscheiden.
Daarom is de offerande van het grootste belang, maar zij die geen geestelijk bewustzijn hebben, zij die niet uit de Heilige Geest zijn geboren, begrijpen het niet.

Bisschop Edir Macedo




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten