BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 4 juni 2018

PINKSTERDAG




En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. Handelingen 2:1


De heilige schrift is heel precies wanneer het over Pinksteren praat: iedereen die geloofde kwam op hetzelfde moment en op dezelfde plaats samen, wachtende op dezelfde belofte. Oftewel, er was één geloof, één doel en Één Geest. De discipelen waren niet bezorgd om te weten hoe de vervulling van de Belofte zou zijn. Ze bleven alleen wachten.
Het intelligent, bovennatuurlijk en eerlijk geloof, zal zich nooit zorgen maken met de tijd en zijn omstandigheden. De vurige persoon gelooft in het bovennatuurlijke (onzichtbaar) omdat hij weet (geloof) dat God Zijn Woord eert. Zo veracht hij alle twijfels met betrekking tot de vervulling van de Beloftes, zowel de tijd, dat ze vervult zullen worden.
Wat is de zekerheid van het geloof in het bovennatuurlijke?
De discipelen waren eerbiedig over het feest van Pinksteren. Het was één van de drie jaarlijkse feesten die belangrijk waren voor de joden. Het werd 50 dagen na Pasen gevierd. Het doel hiervan was God bedanken en loven voor het ontvangen van de Wet op de berg Sinaï, en voor de graangewassen. Ze gaven de eerstelingen met plezier en blijdschap terug op het feest. Zo een actie van gehoorzaamheid is een bewijs van het intelligent, bovennatuurlijk en eerlijk geloof.
GODDELIJK ANTWOORD
Het was precies deze periode die de Allerhoogste uitkoos om Zijn belofte van de uitstorting van de Heilige Geest te vervullen. Het is een feit dat niet iedereen Hem ontving. Van meer dan 500 discipelen toentertijd, werden slechts 120 vervult met de Heilige Geest. Waarom? Niet iedereen geloofde met eerlijkheid.
De zegel van de Heilige Geest gebeurt alleen wanneer de kandidaat de Here Jezus Christus op een onvoorwaardelijke manier kiest als de HEER van zijn leven. Dit heet het intelligent, bovennatuurlijk en eerlijk geloof, want het geeft echt alles op en onderwerpt zich aan de heerschappij van de Here Jezus Christus. De trouwheid in de Tienden en offerandes is één van de karakteristieken van deze onderwerping.
DE ALMACHTIGE GOD ZEGENT ALLE DEELNEMERS!
Bisschop Edir Macedo

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres: Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 883 7764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten