BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 20 november 2017

HET GELOOF EN DE GERECHTIGHEID




Leven in Geloof is leven in gerechtigheid. U kunt geen geloof in de Waarheid hebben en wandelen in de Leugen. U kunt niet in het Woord van God geloven en doen wat de duivel leuk vindt. Tenzij dit geloof religieus, emotioneel en melodramatisch is.

Maar wanneer het geloof steunt op het Woord van de Wijsheid van God en op een intelligente manier gepraktiseerd wordt, is het onmogelijk dat het geloof faalt.
De Here Jezus Christus is de Auteur en Voleinder van het Intelligente Geloof, oftewel, Hij is de Initiator en Voltooiier van het Intelligente Geloof. Daarom zijn het geloof en de gerechtigheid onafscheidelijk en gaan ze gepaard. Het geloof typeert de mensen met het evenbeeld van God en de gerechtigheid typeert God als de Heilige der Heiligen.
Is dit niet precies wat de HEER leert wanneer Hij zegt:
“Maar de rechtvaardige zal door zijn geloof leven” (Habakuk 2:4).
“En mijn rechtvaardige zal uit geloof leven; maar als hij nalatig wordt, dan heeft mijn ziel in hem geen welbehagen” (Hebreeën 10:38).
Dit toont het huwelijk tussen het geloof en de gerechtigheid. Het geloof rechtvaardigt de zondaar.
Door het geloof leven, is leven door wat rechtvaardig, integer, juist, lovenswaardig en aangenaam is voor de Heilige Rechtvaardige God. God is gerechtigheid en Hij heeft ons het Geloof juist geleend, zodat wij een rechtvaardig leven in gemeenschap met Hem leiden. Oftewel, van geloof tot geloof of van gerechtigheid tot gerechtigheid. Dit soort geloof behaagt God.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten