BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 27 juni 2017

WAAROM OFFEREN ALS JEZUS...




Waarom offeren als Jezus al heeft geofferd?
Dit is de vraag van velen die het verschil tussen het offer voor de zonde en het offer als bewijs niet begrijpen.
Toen de Here Jezus naar het kruis ging en Zichzelf voor ons opofferde, was Zijn offer voor onze zondes. Hij was het Lam dat door de Vader werd geofferd als onze Vervanger. Sindsdien is het niet meer nodig om te offeren voor de zondes. Het is alleen genoeg om te geloven, het Offer van de Vader te accepteren en leven in gehoorzaamheid aan Zijn Woord, om de vergiffenis te ontvangen en als gevolg daarvan de Behoudenis.
Het offer voor de zonde was alleen een type offer. Er is geen enkele aanwijzing dat andere offers die het geloof bewijzen, door Jezus werd afgeschaft. Het tegenovergestelde, we zien dat dezelfde bewijzen van het geloof ook in het Nieuwe Testament worden vereist en gepraktiseerd. Zie de rijke jongeling (Lukas 18:22), Zacheus (Lukas 19:8), de Eerste Kerk (Handelingen 4:34) en het advies van Paulus (2 Korinthiƫrs 8:8), onder vele anderen.
God vroeg niet aan Abraham om zijn zoon Isaak te offeren, omdat Abraham in de zonde was. Het was een bewijs van zijn geloof. Op dezelfde manier dat aan Gideon de tweede stier van zijn vader werd gevraagd, was dit geen offer voor de zonde, maar een bewijs van zijn afhankelijkheid in Hem.
Dit soort offer, om het geloof te bewijzen, werd nooit afgeschaft. Het is net zo noodzakelijk en realistisch sinds het begin van Genesis.
Met dank aan: Bisschop Renato Cardoso

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten