BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 23 september 2016

HOE OM TE GAAN MET SOCIAL MEDIA IN EEN RELATIE




Heeft u al eens met uw partner gediscussieerd vanwege een like die hij bij iemand achterliet op Facebook of Instagram?
Of omdat hij iemand van het andere geslacht, die hij niet kent, op social media heeft toegevoegd? Als u dit nooit heeft meegemaakt, dan kent u vast wel iemand die al problemen heeft gehad die te maken hebben met de online wereld.
We zijn in het tijdperk van het Internet en onderzoeken hebben aangetoond dat social media veel schade heeft veroorzaakt in het liefdesleven. Een onderzoek van psychologen, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Psychology of Popular Media Culture, toonde aan dat 75% van 143 vrouwen die eraan deelnamen, beweren dat zij de smartphones veel gebruiken en dat het internet effect heeft op hun liefdeslevens, en dat het de tijd vermindert die zij doorbrengen met de partner.
Andere gegevens die ook erg relevant zijn, zijn die van een analyse die kortgeleden werd gedaan over gevallen van echtscheiding die plaatsvinden in Italië. Volgens de Italian Association of Matrimonial Lawyers, versterken social media de ontrouw in het land. WhatsApp werd bijvoorbeeld als spil aangewezen van 40% van de echtscheidingen.
Balans in het gebruik
Als het gebruik van social media door uw partner u dwarszit, is het noodzakelijk om met openheid over deze kwestie met hem te praten. DSchrijfster Tânia Rubim liet heel duidelijk weten dat bedrog begint met een handeling en daarom is het belangrijk dat wij observeren wat wij online doen.
“De persoon die hechte vriendschappen blijft behouden met mensen van het andere geslacht, zal jaloezie veroorzaken in zijn of haar partner. Dit is duidelijk. Het is niet zo dat wij geen vrienden kunnen hebben, maar alles heeft een grens en alles heeft zijn eigen plaats. Tegenwoordig zijn er veel verleidingen en zelfs bedrog door middel van social media. Het is dus beter om waakzaam te zijn”, zegt ze.
Al met al is het probleem niet de toegang tot het internet, maar de manier waarop het gebruikt wordt. Daarom legt Tânia uit dat er balans nodig is. “Iedereen weet dat we door middel van social media tonen wie we zijn en wat er in ons binnenste is. De mensen kunnen een beeld over ons vormen door wat we schrijven, door onze reacties en door de foto’s die we delen”, voegt ze toe.
Ze geeft wat tips over wat nooit te doen: “we kunnen niet vergeten om etiquette te hebben, op Facebook, op Twitter, op Instagram enz. Etiquette is een geheel van gedragsregels die goede educatie, balans, gezond verstand, empathie en respect omvatten. Wat vindt u van een dergelijke beoordeling van uw pagina’s en gedrag op de social media?”, suggereert de schrijfster.
Het loont ook om te reflecteren en te zien of het geen tijd is om de smartphone in de tas te laten wanneer u met uw partner bent, om de gewoonte weer op te pakken om gewoon aan tafel zitten en te vragen hoe de dag van de ander was en een aangename avond te hebben met uw echtgenoot of echtgenote.
Om moderne bondgenoten te zijn in uw relatie, is het essentieel om balans te vinden. Aan de andere kant, wie weet, als uw partner u niet meer aan het respecteren was, is het wellicht tijd om wat realistische veranderingen door te voeren.
Om meer te weten over hoe problemen in het liefdesleven op te lossen, kunt u deelnemen aan de LiefdesTherapie, elke donderdag om 19:30u in het UKGR Centrum. Koppels en vrijgezellen leren tijdens iedere seminar over de intelligente liefde en hoe de relatie te ontwikkelen.

Elke donderdag liefdestherapie speciaal om 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel.: +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten