BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 22 maart 2016

MAG IK WEL OF NIET TATOEAGES NEMEN?




Vanwege de hoge stijging van het gebruik van tatoeages door mensen van verschillende leeftijden duiken er altijd vragen op van zekere christenen of het nu wel of niet een zonde is om tatoeages te nemen.
Ogenschijnlijk duikt de verontwaardiging op vanuit het argument dat de persoon “niet een fout wil maken” of zich “binnen de wil van God wil plaatsen”. Normaal gesproken geven de mensen die met dit soort “kan het, of niet?” vragen komen, de indruk dat het Evangelie een handleiding met regels is die precies nageleefd dient te worden. Als zij het Woord onderzoeken en er niets specifieks geschreven staat wat zij willen, halen zij opgelucht adem en doen zij wat hun vlees van hun verlangt.
Maar, wat zegt de Bijbel nu eigenlijk over tatoeages?
“Gij zult geen insnijding voor een dode in uw lichaam maken en geen tekens in uw huid laten prikken: Ik ben de Here” (Leviticus 19:28).
Begrijp dat het woord tekens ook geïnterpreteerd kan worden als tatoeages. Volgens deskundigen was het gebruikelijk voor de heidenen om zich te tatoeëren bij rituelen voor de doden, afgoden of sommige familieleden te eren en voor zekere professionele activiteiten.
Toen de Israëlieten deze begeleiding ontvingen, waren zij net bevrijd van de Egyptische slavernij. Maar omdat zij generatieslang slaven waren geweest hadden zij praktisch hun identiteit verloren, daarom gaf God hun duidelijke instructies zodat zij Hem zouden kennen en Zijn eigenschappen zouden overnemen. Op deze wijze zouden zij zich onderscheiden van alle andere volken.
Na onderzoek gedaan te hebben, kwam ik achter de volgende informatie:
Tatoeages gezet op de handen hadden als doel om goden te eren zodat de persoon kracht kon ontvangen.
Tatoeages gezet op het gezicht was een strijdhandeling van verschillende volken. Deze praktijk begon bij de aanbidding van de god baäl, toen een de Kanaanietische “el”, die zijn vader genoemd werd, uit de dood opstond. Zijn volgelingen eerden hem door sneden te maken in hun lichaam en gezicht en verrichten deze handeling ook om hun dode familieleden te eren. Tijdens deze afgodische eredienst was er sprake van uitzinnig dansen, prostitutie, groepsseks, zelfverminking, magie en zelfs het offeren van kinderen.
In deze tijd toonden de vrouwen die aan prostitutie deden hun toewijding aan hun afgoden door tatoeages op hun lichaam te plaatsen. De priesteressen tatoeëerden vooral hun nek. Deze tekenen dienden als een signaal voor de mannen zodat zij hun konden herkennen en hun diensten konden zoeken.
Het is makkelijk om te begrijpen wat de reden was waarom de Allerhoogste God niet wilde dat Zijn volk zich mengde met deze praktijken, toch?
Tijden veranderden en de rechtvaardigingen voor degenen die tatoeages plaatsen is dat zij vandaag de dag om andere redenen geplaatst worden, als een uiting van liefde voor mensen of voor hun favoriete sport(ploeg), uit ijdelheid of te identificeren tot welke groep zij behoren, uit mode enz. maar de wortels van deze gewoonte blijven dezelfde.
Zou de Allerhoogste Zijn manier van denken betreffende dit onderwerp veranderd hebben? Zou het feit dat deze waarschuwing niet in het Nieuwe Testament staat willen zeggen dat Hij de vrijheid ervoor geeft?
Stel u zich voor dat u een mooi en duur huis bouwt en, nadat u het aan iemand uitleende om in te wonen, besloot die persoon om alle muren te verven, omdat hij niet blij was met hoe het huis eruit zag! Zou u, als eigenaar van het huis, blij zijn? Natuurlijk niet.
Op gelijke wijze zal het leven, dat eigendom is van God, en het lichaam, dat het instrument is dat voor het leven gebruikt wordt op deze wereld, zullen op een dag van een ieder van ons vereist worden. Dat wil zeggen, de Allerhoogste heeft de mens gecreëerd met de bedoeling om een relatie met Hem te hebben, tot het punt dat Hij wil dat ons lichaam Zijn Tempel zal zijn. Daarom voel ik me niet op mijn gemak om, op welke wijze dan ook, hetgeen dat gemaakt werd om de Goddelijke huisvesting te zijn, af te breken, beschadigen of te merken! Zoals apostel Paulus zei, de tekenen die wij ín (niet op) ons lichaam dienen te dragen zijn die van de Here Jezus (Galaten 6:17). Het ware geloof is het enige en grootste teken dat wij kunnen hebben.
Een makkelijke manier om een eind te maken met betrekking tot twijfels van geestelijke aard, zoals deze, is om ons gehele gedrag, verlangens en dromen te onderwerpen aan de volgende lering:
“Hetzij dan dat gijlieden eet, hetzij dat gij drinkt, hetzij dat gij iets anders doet, doet het al ter ere Gods” (1 Korinthiërs 10:31).
Dus al onze acties, klein of onbetekenend, dienen als doel te hebben om Hem te verheerlijken en nooit iets uit persoonlijke ijdelheid.
De mode gaat voorbij, meningen veranderen, geliefden gaan weg, het verlangen dat nu zo mooi lijkt, kan later verschrikkelijk worden, de biceps die vandaag groot zijn om een mooie tatoeage te plaatsen, zullen morgen slap zijn en die tatoeage zal er verschrikkelijk uitzien…
Kortom, wat echt goed is, is om het geweten in vrede te hebben vanwege de zekerheid dat u met vrees en gehoorzaamheid aan Zijn wil heeft vastgehouden wat de Here God zei.
Maar als u al met tatoeages tot de Here Jezus bent gekomen, dan zal Hij u niet verwerpen en u al helemaal niet veroordelen. Niemand mag u ook discrimineren vanwege uw verleden of uw beslissingen. Maar dat u echter vanaf vandaag beslissingen neemt die gebaseerd en gegrond zijn vanuit het Woord van God en Hem vergelijkt met een heilig en puur lichaam dat waardig is om Zijn woonplaats genoemd te worden.
Met dank aan: Nubia Siqueira


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu ,12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten